HJÆLP ???
Hvad hedder de forskellige pioetter


Elementnavn: Spin

Scoringsforkortelse: Sp

Spins er et element i kunstskøjteløb, hvor skøjteren roterer, centreret på et enkelt punkt på isen, mens du holder en eller flere kropspositioner. Skøjteren roterer på bladets side lige bag tælen, med vægten på fodens bold. Der er mange typer spins, der er identificeret ved arme, ben og torsos position, den fod, hvorpå spinden udføres, og indgangen til spinden. Et kombinationsspin er et spin med en ændring af position eller fod. Spins er et nødvendigt element i de fleste kunstskøjteløbskonkurrencer.

Der er mange typer spins, der er identificeret ved den fod, hvorpå spinden udføres, indgangen til spinden og stillingen af ​​arme, ben og torso. Spins kan udføres på hver fod. Kunstløvere kan sjældent rotere i begge retninger; mest gunstige den ene eller den anden. For skatere, der drejer mod uret, kaldes et spin på den venstre fod en fremad eller forreste omgang, mens et spin på den højre fod kaldes en tilbagespring. Spins kan indtastes med et trin eller et spring. Spins indtastet med et hopp betegnes som flyvende spins. Der er tre grundlæggende positioner, for hvilke der findes mange variationer. Der er fem niveau

Oprejst spins

Et opretstående spin er et spin hvor skøjteren er i opretstående stilling, og deres hoved er i tråd med deres rygsøjle. Der er mange variationer på det.

En grundlæggende to-fods spin er et opretstående spin, hvor skøjteren roterer med begge fødder på isen ved at bruge deres arme til at svinge rundt og skabe momentum.

En grundlæggende en-fods spin er et opretstående spin, hvor skøjteren roterer med en fod på isen. Spins kan skøjes på hver fod.

Et ridsehjul er et oprejst spin med det frie ben, der krydses foran skøjteløbet. Arme og frie ben begynder i åben stilling, udstrakt lige ud og højt. De trækkes gradvist ind, hvilket fremskynder spin, og benet skubbes ned, så fødderne krydses ved anklerne. Dette spin udføres på en meget tæt bagudvendt indvendig kant.

En bageste ridse ligner den fremadvendte ridse-spin, der kun udføres på den modsatte fod og på en tæt bagudvendt kant. Dette læres normalt snart, efter at scratch spin er mestret og er den grundlæggende luftposition til springning.

En crossfoot spin er et ret opret spin, hvor det frie ben er krydset bag skøjtfoden, eller den forreste fod på ryggen oprejst sænkes, og spinnen bliver et tofundet spin. Når du drejer mod uret, drejer den venstre skate fremad, mens den rigtige skate rejser baglæns.

En slank spin er et opretstående spin, som normalt udføres af kvinder, hvor ryggen er buet og hovedet faldt tilbage, det frie ben i en holdningsposition, og armene strækker sig ofte til loftet. En almindelig variation af denne spinding er fangstfodens slagtning eller frisør, hvor skøjteren tager fat i det frie blad og trækker det mod hovedet i liggende stilling.

En spændingsspin ser lidt ud som et meget lavt skæbne, skøjteløberen vender hovedet og ser ud til siden, i stedet for at bukke og kigge op, mens det frie ben holdes i holdningsstilling som for en tilbagespring. Benepositionen er kendetegnet ved denne variation. Det læres ofte som en introduktionsposition, mens man lærer et layback.

Et Biellmann spin er en variation af layback spin og udføres ved at trække det frie ben bagfra op og over hovedet. Skøjtens blade kan holdes med en eller begge hænder. Dette kræver ekstrem fleksibilitet i skuldre, ryg, hofter og ben. Det blev populeret af og opkaldt efter 1981 verdensmester Denise Biellmann.

"Jeg" spins (eller oprejst spidser) er en samling spins, når skøjteren trækker den frie ben op foran hans eller hendes ansigt i en nær-vertikal vinkel (afhængigt af grabben). ]

Et haglgevindspin er en variation af de oprejste frontgrebspinner, hvor det frie ben holdes i vandret position. [Kræver nødvendig] Dette kaldes også et spiralspin.

"Y" spins er spins, hvor det frie ben holdes med hånden og forlænges til siden i en nær split position. Michelle Kwan er kendt for at gøre denne variation efter hinanden på begge fødder. Støtten kan være fra begge eller begge arme, og holdet kan enten være på skøjten eller i ankelen.

Fotogalleri af opretstående spinder


Sit spin

Et sit spin er defineret som et spin, hvor skinkerne ikke er højere end skøjteløbet. Der er mange variationer på det.

Et grundlæggende sit spin er et spin, hvor skøjteren er i en skyd and/skyd hare, hvor skøjteløbet bøjes og det frie ben forlænges fremad.

Et knækket ben siddende spin er et sit spin, hvor skøjterens frie ben vender indad i hoften.

Korkskruen sidder spin er en ryggen sidder spin, hvor skateren krydser det frie ben bag skøjtfoden, i stedet for at udvide den til forsiden.

En flyvende sit spin er et sit spin indført fra et spring; skateren opnår sit spin position i luften.

En pandekage spin er en svær variation på en sit spin, hvor det frie ben er kantet mod kroppen og overkroppen er bøjet over det, der danner illusion af skaterens krop som en pandekage.

En kanonkuglespind er en vanskelig variation, der ligner pandekage, hvor den frie skate rører låret på skøjteløbet og armene holdes nede og rører skøjteløbet og giver illusionen af ​​en kanonbold. "Cannonball spin" er også almindeligt anvendt til at henvise til et sit spin, hvor skateren holder anklen i det forlængede frie ben og sænker brystet fladt til låret på det frie ben.

En dødsfald er et flyvende spin udført ved at hoppe op med en fremadgående start, sparker det samme startslag bagud og lander i ryggen siddeposition. En af de største forskelle mellem en dødsdråbe og en regelmæssig flyvende sidevind er den position, som skateren opnår i luften, som er næsten vandret til isen i dødsfaldet. Brian Boitano var kendt for hans dødsdråbe.

Fotogalleri af sit spins


Kamel spin

En kamel spin er defineret som et spin, hvor det frie ben holdes baglæns med knæet højere end hoftefladen. Der er mange variationer på det.

En grundlæggende kamel spin (også kendt som en parallel eller arabesque spin) udføres ved at antage en arabesque position (eller spiral position) med det frie ben forlænget bag på hofteplan parallelt med isoverfladen.

En flyvende kamel spin er en rygkamel spin fra en hoppe indgang.

Et illusionsspin har en grundlæggende position svarende til kamelen, men i stedet for at forblive "flad" i hele spidsens varighed skifter skøjterens krop op og ned, mens skøjteren spinder. Op-ned-cyklen skal falde sammen med rotationshastigheden, så "lavpunktet" altid er på samme punkt i cirklen. Dette får spin til at skabe et billede, der ligner en plade vippes i en vinkel.

En donut spin er et kamel spin, hvor skøjteren trækker skovlen på det frie ben bagud med en eller begge arme mens man bukker ryggen for at skabe en vandret cirkulær form med kroppen. Dette kaldes nogle gange som en vandret Biellmann, og nogle skatere bruger dette til at komme ind i Biellmann-positionen.

En sommerfuglespin er et flyvende spin med en nær-horisontal kropsposition og saksbehandlingen i luften svarende til dødsdråben, men den har en to-fods vridning i stedet for en aksellignende start. Sommerfugle kan også gøres som en solo-bevægelse, uden et spin eller i en serie.

Fotogalleri af kamel spins


Ændring af skær

Fremadskifter spidser, hvor skøjteren spinder på den fremadvendte yderkant, når den drejer fremad i stedet for den normale bagudvendige indvendige kant. Dette er ikke en positionændring, men en "vanskelig variant", der giver supplerende punkter i ISU dømmesystemet. Dette ses mest som en kamel på en fremadvendt udkant.

Bagudkantsvingninger spinder, hvor skøjteren går på den fremadvendte inderside, når den går i spidsen bagud i stedet for den normale bagudvendte kant. Dette er ikke en positionændring, men en "vanskelig variant", der giver supplerende punkter i ISU dømmesystemet. Dette ses almindeligvis i alle sit, kamel og oprejste positioner.

Kombinationsspinser

Spinpositioner, der udføres i umiddelbar rækkefølge uden at tjekke spinningen, betegnes som kombinationsspins. I et kombinationsspin kan en skater ændre position, ændre fod, ændre kant eller en hvilken som helst kombination af ovenstående. Kombinationsspins er afgrænset med forkortelsen CoSp i ISU dømmende systemprotokoller.